Rješenja

Različite industrije – jedno prilagodljivo WMS rješenje

Različite industrije – jedno prilagodljivo WMS rješenje

Svaka industrija ima svoje specifičnosti iz kojih proizlazi potreba za podržavanjem različitih poslovnih i logističkih procesa.

S ciljem optimizacije procesa i smanjenja troškova, WMS rješenja često imaju i posebne značajke kojima se rješavaju ti specifični problemi.

Servis24 WMS prilagodljivo je rješenje koje može zadovoljiti i potrebe vašeg skladišta i logističkog centra.

aktiva info Različite industrije – jedno prilagodljivo WMS rješenje Logističke kompanije, eng. 3PL - third party logistics

Logističke kompanije, eng. 3PL - third party logistics

Jasno je da je u svakom 3PL poslovanju bitno što više smanjiti operativne troškove i povećati produktivnost rada unutar skladišta. Svaki od vaših klijenata istovremeno može imati posebne zahtjeve, a broj klijenata se često povećava.

Uz Servis24 WMS moguće je paralelno skladištiti i manipulirati neograničenim količinama robe za neograničen broj klijenata, koje je u slučaju potrebe vrlo jednostavno dodati u sustav. Također, posebni zahtjevi klijenata po pitanju sljedivosti ili detaljne analitike jednostavno se mogu ispuniti.

aktiva info Različite industrije – jedno prilagodljivo WMS rješenje Proizvodnja

Proizvodnja

U procesu proizvodnje, uz same operacije manipuliranja robom unutar skladišta, bitno je pratiti i cijeli proces od ulaza repromaterijala do gotovog proizvoda.

Poseban modul Proizvodnja, unutar Servis24 WMS-a, omogućava end-to-end kontrolu stanja i zaliha – od ulaska repromaterijala, donosa na pravu lokaciju u pravo vrijeme, praćenja utrošenog materijala do generiranja novog, gotovog proizvoda. Sve to uz detaljnu popratnu dokumentaciju i definiranje informacija o šarži (eng. batch), roku trajanja i praćenje sljedivosti robe.

aktiva info Različite industrije – jedno prilagodljivo WMS rješenje Maloprodaja, eng. retail

Maloprodaja, eng. retail

Kod skladištenja robe u maloprodaji, vrlo je bitno detaljno pratiti stanje zaliha na skladištu kako bi krajnji korisnik uvijek mogao naručiti robu, uz praćenje sezonalnosti i što bolje pripreme zaliha.

Osim toga, brz onboarding novih skladišnih radnika potreban je radi brze reakcije u slučaju povećane potražnje. Dodatno, uz Servis24 Mobilnu distribuciju, omogućeno je praćenje paketa od izlaska iz skladišta do krajnje lokacije kod krajnjeg kupca. Time je čitav proces skladištenja i distribucije zaokružen.

aktiva info Različite industrije – jedno prilagodljivo WMS rješenje Distribucija

Distribucija

U svakom trenutku je bitno da je skladište optimalno popunjeno – premalo robe rezultira izgubljenom prodajom, dok previše robe u skladištu rezultira previsokim troškovima skladištenja.

Kako bi roba bila smještena na optimalnoj lokaciji, sofisticiran ulaz robe osigurava da roba odlazi na točno onu lokaciju koju smo definirali prilikom uspostavljanja WMS-a. Ovisno o više parametara, različitu robu stavljamo na različite lokacije, a sve s ciljem optimalne popunjenosti skladišta.

Upiti o proizvodima

Htjeli biste saznati više o našim rješenjima ili dogovoriti sastanak ili poziv? Ispunite kratku kontakt formu a mi ćemo vas povratno kontaktirati.

Kontaktirajte nas